این نوع ترشی محلی ، مزه بینظیری دارد و به شما پیشنهاد میکنیم حتما آن را درست کنید شک ندارم که عاشق طعم و مزه ترشی میشوید
برای تهیه این خورشت ملس با انار ابتدا یه لیوان آب انار را به همراه نمک و زرد چوبه به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت گذاشته تا جوش بیاد . گردو ها را در آسیاب ریخته تا خرد شوند سپس کمی آب بهش اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا خمیری شکل بشه ، الان میتونید به قابلمه اضافه کنید تا گردو ها بپزند ، و خورشت روغن بیندازد ، اگر میخاهید گردو ها بیشتر روغن آزاد کنند ، چند تکه یخ یا کمی آب سرد به داخل خورشت بریزید .
تره ، جعفری ، سبزی محلی ونعناع را با هم مخلوط کرده و ریز ساطوری و خرد کنید و مقداری از ان را در تابه تفت دهید و به خورشت اضافه کنید تا سبزی ها هم پخته شوند . حالا گوشت را با پیاز رنده شده و باقی مونده سبزی خرد شده مخلوط کنید و خوب ورز دهید ، از مخلوط به اندازه گردو بردارید و با دست شکل دهید ، سپس گوشت های قلقلی را به آرامی داخل خورشت خوشمزه قرار دهید تا با شعله ملایم به آرامی بپزند . الان میتونی رب انار و گلپر را هم اضافه کنید . ⏰یک ساعته این خورشت جا میفته و آماده نوش جان کردن هست ..
برای تهیه خوراک جوجه کباب در ابتدای کار باید سینه های مرغ را شسته و به اندازه تکه های مکعبی کوچک برش بزنید ، مقداری روغن زیتون به مرغ ها اضافه کنید . مرغ ها را با روغن زیتون مخلوط کنید ، بهتر است دستکش دست کنید و با دست مرغ ها را زیر ورو کنید تا حسابی به روغن زیتون آغشته شوند ، چند ساقه جعفری را همراه یک حبه سیر با چاقو ریز خرد کنید و با آویشن و نمک و فلفل سیاه ، اوگانو به مرغ ها اضافه کنید .
الان نوبت اضافه کردنه آب لیمو هست و باید آن ها را با دست خوب مخلوط کنید تا مزه ترش آبلیمو ، همه مرغ ها را طعم دار کند ، بهتر است سلفون روی ظرف بکشید و بگذارید ۱ ساعت در یخچال استراحت کند . اگر از قبل به فکر درست کردن این غذا بودید پس برایش وقت بیشتری بگذارید اگر مرغ ها را ۵ الی ۶ ساعت در داخل یخچال بگذارید ، مرغ ها بیشتر طعم دار میشوند و این کار کیفیت آشپزی شما را بالا می برد .
اگه میخواهید برای درست کردن کباب از سیخ چوبی استفاده کنید پس لازم است چند دقیقه سیخ های چوبی را داخل آب سرد بخیسانید سپس ۵ یا ۶ تکه مرغ را به سیخ کشیده ، و داخل یک تابه کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید . وقتی که روغن داغ شد ، سیخ ها را داخل تابه بچینید وقتی سرخ شد ، طرف دیگر هم بچرخانید تا سرخ شوند ، البته به سلیقه شما هم بستگی داره ، اگر بخاهید میتونید این نوع کباب را روی منقل زغال هم درست کنید . اگر خاستید از منقل استفاده کنید ، باید سیخ های فلزی جابگزین سیخ های چوبی بشن ، این جوجه کباب عالی را شما هم میتونید با نان هم با برنج سرو کنید و در کنار خانواده از نوش جان کردنش لذت ببرید .
گوشت بدون استخوانی که در اختیار دارید اگه چربی داره ، چربی ها رو ازش جدا کنید ، گوشت را به چند قسمت برش دهید تا راحت تر بپزه و داخل آرامپز گذاشته ، به گوشت ، پیاز و سس هم اضافه کنید برای پخت گوشت به آرامی باید ۱۰ تا ۱۲ ساعت زمان بگذارید ، اگر حرارت بالا را انتخاب کنید ۵ یا ۶ ساعت برای نرم شدن گوشت کافیست .
در بتدای کار پیازها وسیر را ریز خرد یا رنده کنید ، سینه مرغ را به مکعب های کوچک برش بزنید ، وقتی پیازها تفت داده شدند مرغهای خرد شده را اضافه کنید و با هم تفت دهید وقتی سرخ شدند ، نمک و زرد چوبه ، فلفل را هم اضافه کنید. آب چهار عدد از پرتغال ها را بگیرید اگر پرتغال ها شیرین بودند کمی آب نارج میتوانید اضافه کنید ، آب پرتغال ها اگر دو پیمانه باشند کافیست ، اگر کمتر از این مقدار شد میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید ، آن ها را روی مرغ ها ریخته واجازه دهید روی حرارت ملایم قرار بگیره ، تا خورشت محلی پخته بشه ،
در مرحله بعد بادمجونا را پوست کنده و حلقه حلقه کنید ، کمی بادمجانها را به نمک آغشته کنید تا هم تلخی بادمجونا گرفته بشه ، هم مدت زمان سرخ شدن کم بشه ، بعد از نیم ساعت آبکشی کنید وقتی خشک شدند در تابه سرخ کنید و کنار بگذارید ، اون یه عدد پرتغال باقی مانده را هم پوست کنده وحلقه ای برش بزنید وبه خورشت اضافه کنید ، در مراحل آخر هم گوجه های چری را خرد کرده به همراه زعفران به خوراک مرغ پرتقالی اضافه کنید ، طعم و مزش بینظیره .
برای تهیه این خورش مقوی و خوشمزه ابتدا ماهی رو به تکه های مساوی برش بزنید و داخل آب نمک به مدت یک ساعت بزارید بمونه ، سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید تا آبشون بره . ماهی ها رو در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید ، سپس یک عدد پیاز از قبل خرد شده را به همراه سیر له شده در روغن تفت دهید وقتی سرخ شد ، ادویه ها و گوجه فرنگی خرد شده را هم اضافه کرده و با هم تفت دهید رب خرما و تمبر هندی را در کمی آب حل کنید که اگه غلیظن کمی رقیق بشه ، سپس کمی آب اضافه کرده و اجازه دهید به جوش بیاید ، حرارت را کم کنید ، تا سس کمی جابیفتد ، سپس ماهی های سرخ شده را داخل سس در حال جوش قرار دهید و بیست دقیقه صبر کنید که خورشت شما آماده شود . این خورشت ماهی خوشمزه را با یه دمی کته خوش عطر ایرانی سرو و نوش جان کنید .
برای تهیه این کوفته خانگی ابتدا مرغ ها را چرخ کنید ، سپس سبزیجات ، مثه پیازچه و جعفری را خرد کنید سپس ادویه و تخم مرغ را هم اضافه کنید این مخلوط را داخل مرغ های چرخ شده ریخته و با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا حسابی طعم دار شود برای اینکه شل نباشه کمی آرد نخودچی اضافه کنید و باز هم ورز دهید ، ۱ ساعت درون یخچال بگذارید تا حسابی خودش رو بگیره .