طرز تهیه ماهی شب عید با ادویه های مخصوص و بسیار خوش عطر برای پخت این ماهی شکم پر میتوانید از فر و ماهیتابه استفاده کنید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ماهی شب عید در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ماهی | |
سبزی ماهی | گشنیز شنبلیله جعفری |
تمر هندی | به میزان لازم |
پیاز | ۳عدد |
سیر | سیر |
پودر زنجبیل | به میزان لازم |
پودر سیر | به میزان لازم |
فلفل سیاه زردچوبه | به میزان لازم |
دارچین نمک | به میزان لازم |
لیموی تازه یا آبلیمو | برای مزه دار کردن |
فیله های ماهی را آماده کنید و بعد از استخوان گیری آنها را با مقداری نمک و پودر سیر مخلوط کنید، سپس به این مواد زنجبیل و زردچوبه و دارچین را هم اضافه کنید. دوباره فلفل سیاه و لیموی تازه بریزید.
روی ظرف ماهی را با پلاستیک بپوشانید و برای ۲ الی ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید، تا حسابی ادویه ها به خورد ماهی برود و مزه دار شود. حالا خود را برای طبخ سبزی خوراک آماده کنید.
۳ عدد پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید. هنگامی که پیازها طلایی شد سبزی ها را خرد کنید و و به پیاز داغ اضافه نمایید مواد را با هم مخلوط کرده و بخوبی سرخ کنید.
گوشه همان ماهیتابه پوره سیر را بریزید و آن را جداگانه سرخ کنید. پس از اینکه آن را تفت دادید با سبزی مخلوط کنید. نیمی از تمر هندی را آب کنید، به صورت غلیظ و به سبزی اضافه نمایید و پس از آن نمک و ادویه را بریزید.
اجازه دهید تا آب سبزی کمی کشیده شود سپس اجاق را خاموش کنید. کف ماهیتابه یک لایه کامل پیاز بگذارید، سپس ماهی را روی آن قرار دهید. روی ماهی را با سبزی بپوشانید، درب ماهیتابه را ببندید.
روی اجاق گاز شعله پخش کن گذاشته و حرارت را در حالت متوسط رو به پایین قرار دهید. قابلمه را برای مدت زمان۱ ساعت روی اجاق بگذارید تا ماهی کاملا پخته و پیاز های زیر آن به صورت کاراملی آماده شوند.
اگر میخواهید غذا را درون فر بپزید، سینی فر را با فویل بپوشانید و روی آن یک لایه پیاز و ماهی و سبزی را قرار دهید. دمای فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و برای یک ساعت اجازه دهید تا بپزد.
یکی از نکات مهم در پخت این غذا استفاده از همان پیاز هایی است که کف ظرف قرار می دهید، این پیازها زمانی که کاراملی میشوند عطر غذایی شما را دوچندان میکند. لازم نیست تو ماهیتابه را هم چرب کنید روغن سبزی این کار را خواهد کرد.
منبع: آشپزخانه پری خانوم
طرز تهیه ژله با خامه ی رژیمی و بسیار خوشمزه. البته افرادی که میخواهند یک ژله کاملا رژیمی استفاده کنند میتوانند ژله های بدون قند را جایگزین ژله معمولی کنند.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ژله با خامه در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد اولیه ژله با ماست و خامه | |
ژله | ۱ بسته |
آب جوش | ۱ لیوان |
ماست یونانی | ۲ ق غ |
خامه | ۲ ق غ |
برای شروع به سراغ پودر ژله رفته آب جوش را آماده کنید و پودر را درون آب جوش به صورت بن ماری و با بخار آب حل کنید. صبر کنید تا کمی از حرارت بیفتد و خنک شود. تقریباً باید یک ساعت در دمای محیط بماند.
پس از اینکه ژله به صورت نیمبند آماده شد آن را هم بزنید تا ژله به صورت شیشه ای دیده شود. اکنون می توانید ماست و خامه را به ظرف ژله اضافه کنید. مواد رو خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.
حالا ژله را درون قالب های موردنظر خود بریزید و برای حداقل ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا کاملا منسجم و آماده برای مصرف شود. از ماست پر چرب استفاده کنید ماستی که سفت و ترش نباشد.
منبع : مامان آقا رضا