برای تهیه ترشی بقچه ای کلم ابتدا تمام مواد اولیه را در ابعاد ریز خرد می کنیم . یه دونه کلم سفید و یه دونه کلم قرمز کنار بگذارید و خورد نکنید . تمام مواد را درون آبکش بریزید و بشورید حالا آن را داخل قابلمه بریزید و بزارید روی اجاق گاز تا کمی از حالت سفتی خارج بشه .
وقتی که نرم شدن برلین داخل آبکش و روی پارچه پهن کنید تا کامل آب اضافی اونا گرفته بشه . حالا چلم درسته ها رو برگ برد کنید یه قابلمه آب داغ آماده کنید و برگ کلم ها رو بریزید داخلش تا کمی نرم بشن ، چون کلم در حالت طبیعی و شکننده است و انعطاف پذیر نمی باشد .
وقتی مواد ترشی خانگی خشک شد اندازه یک قاشق سر پر برداشته و وسط برگ کلم ها قرار بدید ، حالا کلم ها را به صورت بقچه جمع کنید ، حالا کلم ها رو درون ظرف بچینید ، نمک به سرکه اضافه کنید و مخلوط کنید تا نمک کاملا حل بشه .
تو این مرحله در ظرف را ببندید و برای یه هفته ظرف و بذارید تو یخچال تا ترشی محلی شما جا افتاده بشه ، اگه ترشی زیاد شماره اذیت میکنه میتونی یک سوم سرکه آب اضافه کنی .
برای تهیه ته چین بلدرچین ابتدا بلدرچین ها را در کمی روغن با حرارت ملایم سرخ میکنیم سپس پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و درون روغن تفت می دهیم . زرشک را هم به صورت جداگانه سرخ می کنیم و با پیاز داغ مخلوط میکنیم
در مرحله بعد با پیاز داغ و زرشک درون شکم بلدرچین ها را پر می کنیم حالا درون یک کاسه ماست را همراه با تخم مرغ و زعفران دم کرده مخلوط می کنیم به این مواد سه قاشق غذاخوری روغن و مقداری نمک اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم .
برنج را نیز به صورت آبکش آماده میکنیم توجه داشته باشید که دانه های برنج کمی زنده تر باشد برنج ها را درون مخلوط ماست ریخته و هم میزنیم حالا درون قابلمه بلدرچین ها را چیده و روی آنها را با برنج میپوشانیم ، با پشت قاشق یا کفگیر برنج ها را فشار داده تا کمی منسجم شوند .
حالا یک شعله پخش کن روی گاز گذاشته و قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار میدهیم و برنج را دم میگذاریم تا ته دیگ ما طلایی رنگ شود اگر خواستید می توانید ته چین را درون فر تهیه کنید برای این کار ظرف را برای مدت زمان ۱ ساعت و با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید .
برای تهیه حریره بادام برای نوزاد ابتدا بادام ها را درون آب جوش برای مدت زمان ۳۰ ثانیه قرار دهید سپس آنها را آبکش کنید و روی شان آب سرد بگیرید بعد از انجام این کار خیلی سریع و راحت پوست آنها را جدا کنید حالا بادام ها را با نصف استکان آب درون مخلوط کن بریزید و با هم میکس کنید .
حالا مخلوط بدست آمده را از صافی رد کنید و برای مدت زمان ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدید و مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد . حالا آرد برنج رو داخل آب سرد حل کنید و به مخلوط روی اجاق گاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود .
زمانی که پخته شد و آن را از روی اجاق گاز برداشتید ،یه پیمانه شیر خشک یا اینکه دو قاشق مربا خوری شیر مادر بهش اضافه کنید . مقدار مصرفی غذای نوزاد را برداشته و الباقی آن را می توانید درون ظرف در دار برای دو روز در یخچال نگهداری کنید .
اگه حریرهبادام زیاد درست کردی فقط به وعده غذایی نوزاد شیر اضافه کنید . اگه کوچولوی شما به پروتئین گاوی حساسیت نداره می تونید آرد برنج رو به جای آب با شیر پاستوریزه مخلوط کنید .
برای تهیه پیاز کاراملی ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل ماهیتابه ریخته و با اضافه کردن روغن روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدید ، حالا در ماهیتابه رو قرار بدین و صبر کنید تا پیاز ها پخته شوند هر چند لحظه یکبار پیاز ها رو هم بزنید .
پیازها که نرم شد بهش سرکه و شکر را اضافه کند ، اگه میخوای طعم پیازها ملس باشه سرکه و شکر رو به صورت مساوی اضافه کن . اگه شیرین دوست داری سرکه رو کمتر کنید ، اگه ترش دوست داری شکر رو کمتر کنید . حالا دیگه نیازی نیست در ماهیتابه رو ببندید .
حالا مرتب پیازها را هم زده و آنها را زیر و رو کنید تا از سوختن شکر جلوگیری کنیم و پیاز ها به صورت یکدست کاراملی بشه طعم این پیازها عالیه ، و با اضافه کردن آن به غذاهای خود مزه جدید و خوبی را امتحان خواهید کرد .
امروز قصد داریم خوراک مرغ و سبزیجات قفقازی رو آماده کنیم برای شروع تمام سبزیجات موجود را به صورت خلالی خرد کنید مرغ را هم به همین صورت ریش ریش نمایید یا خرد کنید . لوبیاها را به صورت جداگانه بپزید .
پیازها را خرد کرده و درون ماهیتابه ریخته و سرخ کنید لوبیاهای پخته شده را نیز درون ماهی تابه ریخته و با مقدار کمی روغن تفت دهید بادمجان ها را پوست گرفته و روی آنها نمک بپاشید و برای یک ساعت اجازه دهید تا استراحت کند و تلخی آنها گرفته شود .
در مرحله بعد روی بادمجانها آب گرفته و پس از شستن آنها داخل روغن ریخته و سرخ کنید هویج را نیز سرخ کرده و زمانی که نرم شدن فلفل دلمه را به آنها اضافه کرده و با هم تفت دهید . به این مواد مرغ را هم اضافه کنید و با هم تفت بدید .
الباقی سبزیجات را به مرغ اضافه کرده و به مواد نمک و فلفل را اضافه کنید و با هم به خوبی مخلوط کرده و تفت دهید تا خوراک کاملاً جا افتاده شود . خوراک مرغ را درون بشقاب کشیده و ماست را با سس مایونز مخلوط کنید و روی غذا بریزید گردوها را هم خورد کرده و غذا را با آن تزیین کنید .
اگه میخوای یه خوراک خیلی خوب و خوشمزه و جدید با مرغ درست کنی بهت پیشنهاد می کنم اسکالوپ مرغ رو امتحان کن ، برای اینکار اول باید سینه مرغ و به دو قسمت تقسیم کنی ، بعد از انجام این کار استخوان و پوست مرغ جدا کن .
حالا قسمت های برش داده سینه مرغ را به صورت طولی به دو قسمت مساوی تقسیم کنید ، حالا با یه گوشکوب سینه های مرغ رو بکوبید و پهن کنید حالا ادویه ها رو با روغن مخلوط کنید و سینه های مرغ رو طعم دار کنید .
در این مرحله گوجه فرنگی رو خورد کنید و درون ماهیتابه با مقدار کمی روغن تفت بدیدسپس سس گوجه فرنگی و پودر سیر و آویشن و نمک و فلفل رو اضافه کنید و با هم مخلوط کنید پس از انجام این کار جعفری های خرد شده را با مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید تا کمی بپزند .
سینه های مرغ را پهن کنید و روی آن را با قارچ خرد شده و پنیر و سسی که آماده کرده بودید پر کنید ، لبه های مرغ را به هم بچسبونید و با گوشت کوب لب ها رو بکوبید تا یکدست بشه ، تیکه های مرغ رو توی آرد بغلتونید و درون ماهیتابه برای ۵ الی ۶ دقیقه سرخ کنید و مرغ شکم پر را با الباقی سس سرو کنید .
برای تهیه خوراک لوبیا ابتدا باید برای گرفتن نفخ حبوبات لوبیا ها را شب قبل از آشپزی بخیسانیم و در چندین مرحله آب آنها را عوض کنیم ، حالا لوبیا ها را درون قابلمه ریخته و با اضافه کردن آب آن را بر روی حرارت اجاق گاز قرار می دهیم تا به آرامی بپزند .
مدت زمان لازم برای پخت با حرارت کم تقریباً ۴ ساعت می باشد وقتی که پخته شدن سیب زمینی ها را به صورت نگینی و درشت خرد می کنیم و درون قابلمه میریزیم سپس نمک فلفل را همراه با ادویه و رب گوجه فرنگی به مواد اضافه می کنیم ، خوراک خوشمزه را بر روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا غذا لعاب دار و جا افتاده شود .